Umisteni ikony radaru na levou stranu viceproude silnice.

Vše o tvorbě POI pro ČR (developer)
Odpovědět

Souhlasíte se změnou pozic radarů - dle 2. příspěvku? (mimo mobilních)

ano
13
16%
ano
13
16%
ano
13
16%
ano
13
16%
ne
3
4%
ne
3
4%
ne
3
4%
ne
3
4%
nevím
1
1%
nevím
1
1%
nevím
1
1%
nevím
1
1%
je mi to jedno
3
4%
je mi to jedno
3
4%
je mi to jedno
3
4%
je mi to jedno
3
4%

Celkem hlasů: 80

ivanm

Umisteni ikony radaru na levou stranu viceproude silnice.

Příspěvek: # 2758Příspěvek ivanm

Ahoj, mam takovy divny pocit napr. u usekovych radaru -Praha Jizni spojka, Podebradska.

Pokud je radar fyzicky umisten vlevo od silnice /hl. viceproude silnice/, je i ikona vTomovi umistena vlevo. Ale mam pocit, ze nekdy trochu hapruje v Tomovi identifikace toho, kdy je ten BZ "na trase" a obcas neupozorni. Navic ikona se casto zobrazuje "v silnici" a neni tak zretelna.
Osobne stahuji "PoiWarner verzi", i kdyz to pouziju pouze v Tomovi. Kazdy radar mi zaroven i oznamuje nastavenou rychlost.

Nebylo by vhodnejsi ikony klikat na pravou stranu silnice? Pak by i z mapy bylo jednoznacne patrne, pro ktery smer ta ikona plati.

Diky IvanM
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 2768Příspěvek libor_m

Nakousl jsi alespoň pro mne velmi kyselé jablko 8)

Už dlouho koketuji s myšlenkou přemístění POI radarů "na silnici". Vede mne k tomu následující fakty:

1. pokud je radar umístěn "hodně" mimo silnici, "BZ na trase" to nechytnou. Pokud mám ovšem danou volbu vypnutou, piští to na mne pořád i radary, které jsou např. na křižovatkách v okolí (velmi zjevné v Praze, kde je síť křižovatek a policejních kontrol velmi hustá) a to mi je dost k ničemu a otravuje mne to

2. Pokud mám víceproudou silnici, ne vždy jsou měřeny oba pruhy. Proto pokud je měřen pouze jeden, měla by být ikona pouze v jednom pruhu, pokud v obou směrech, měly by být dvě vedle sebe (v každém pruhu jedna)

Vím, že by to byla pakárna, navíc u mobilních radarů jsem na druhou stranu zase rád, že vím, za jakým rohem stávají, ale u ostatních by to bylo hezké. Také chápu, že by to bylo časově náročné a muselo by to být v součinnosti s TomTomem, aby to přesně sedělo, ale byl bych ochoten se toho ujmout PODLE TOHO, JAKÝ NÁZOR NA TOTO BUDETE MÍT.
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
Baharis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 2770Příspěvek Baharis

Já mám takový dotaz. Pokaždé když jedete se zaplým TT plánujete trasu? Já teda ne a pokud bych měl zapnuto "na trase", neupozorňovalo by mě to na žádné body.
Možná u vás v místech s větší hustotou radarů to je problém. Já "na trase" zapnuto nemám a je mě celkem jedno, jestli to je na silnici, nebo ne.
Pokud by se to mělo všechno udělat, předpokládám že by se to muselo dělat přímo v PDA. To vám nezávidím. :wink: Bude vynaložené úsilí odpovídat výsledku? Jak jsem psal, já to nepotřebuji. Možná by více napovědělo hlasování.....
GARMIN nüvi 670
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 2771Příspěvek libor_m

Díky za názor. Hlasování je připraveno.
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
ivanm

Příspěvek: # 2773Příspěvek ivanm

Ajky, mame tu 100% /3ks :-)/ pro zmenu umisteni, ale asi chceme kazdy neco jineho.

Ja uprednostnuji striktni umisteni ikony na pravou stranu silnice, aby i pri "falesnem" poplachu bylo pohledem zrejme, jakym smerem to plati. Pokud je to uprostred /Jizni spojka/, pak to jakoby plati pro oba smery. To je hl. u viceproudych silnic. Navic, pokud je ikona umistena na silnici, nebyva tak zretelna.
BTW: nelibi se mi seda blikajici ikona v rohu pri upozorneni. TT5 ji mel barevnou.

Dale bych nedelal rozliseni, jestli se meri v jednom pruhu, nebo treba ve vsech 3 /Jizni spojka/. Myslim, ze je prijatelne proste zpomalit.
/usekovy radar pro treba 2000m by byl "neprijemny", co?/
Tady bude asi jiny zajem u hodne jezdicich ridicu /kamion/, kteri proste potrebuji jet rychle/v ramci moznosti/ a zpomalovat v pruhu, ktery se nemeri, je "ztrata casu". Tento zpusob jizdy nehodnotim, spis konstatuji stav.

Predpovidam, ze se neco sjednoti a nejvetsi osobni vychytavky si bude muset kazdy delat sam.
Takze mozna staci vymyslet, jak pri pridavani novych radaru neprepisovat ty upravene. Ale inkrementalni zalohu asi kazdy sam ve sve reziji. Ja mam treba asi 20 kategorii radaru, pro kazdy druh /stacio, usek, pevne/ a pro kazdou rychlost...
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 2774Příspěvek libor_m

no o pruzích nebyla vůbec řeč - minimálně do doby, než budou značeny v mapách - prozatím má pouze TeleAtlas značení pruhů pro odbočení
Turboleon

Příspěvek: # 2775Příspěvek Turboleon

Kloním se k tomu co píše Baharis - většinou jedu s navigací ,kde nemám žádnou trasu a mám proto vypnuté upozornění na BZ na trase . že to občas nahlásí i radar mimo trasu mi nevadí, je myslím dost míst, kde je třeba radar v poi jen jeden pro jeden směr a přitom tam dle mé zkušenosti měří na obou stranách, prostě je to lokalita kde se jím líbí :?
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 2776Příspěvek libor_m

ale je to diskuze "mimo mobilních radarů" ...
Ice

Příspěvek: # 2783Příspěvek Ice

taky jsem pro to aby bylo zrejme pro ktery pruh a smer plati mereni.
Medcin

Příspěvek: # 2786Příspěvek Medcin

Že jsem tak smělý - jak se dá zajistit, aby se radar zobrazoval na pravé straně, popř v jednom směru na JS?
ivanm

Příspěvek: # 2796Příspěvek ivanm

radar se zobrazuje v tom miste, kde ho nekdo "vytvoril".
Takze kdyz ho kliknes nalevo, je nalevo. To je ten muj problem, ze bych je musel /a chtel/ preklikat napravo, ale pri dalsim updatu by byly zase na puvodnim miste.
FerdaXXL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 2899Příspěvek FerdaXXL

Nejen po Praze jsem našel dost případů kdy nefungovalo upozornění buď vůbec nebo upozornění fungovalo i pro směr kde se neměří (úsekové měření). V případě stacionárních radarů, které mohou měřit oba směry upozornění někde funguje jen pro jeden směr. Takže jsem si udělal vlastní testy a musím říct, že jsem byl mile překvapen. Podle navigace jsem si našel souřadnice a radary nastavil na pravou stranu hned vedle mimo vozovku a hodil je do extenze *.ov2. Pokud to byl stacionární radar nastavil jsem je po obou stranách u úsekových na stranu měřeného směru. 100 procentní účinnost mě opravdu mile překvapila na 9 kontrolních bodech i na ve více proudových silnicích. Myslím, že řešit označování více jízdních pruhů nemá až tak velký význam, ale myšlenka to není špatná. Takže moje volba v hlasováni byla ANO, protože jinak tato skvěle odváděná práce pro mě nemá až tak moc velký význam (a myslím, že nejen pro mě). Myslím, že na prvním místě je funkčnost a na druhém případné využití respektive nevyužití několika jednotlivců. Pak už záleží na konkrétní situaci a řidiči. Jezdím hodně, jezdím pořád a všude a pokud by do toho někdo šel v profesionální úrovni tak za 100 procentní funkční výsledek bych nebyl proti si zaplatit ! Pokud se toho vrhnete rád přidám ruku k dílu !!! Nebo si někteří z nás mají hrát na svém písečku jak o tom píše ivanm :?:
ivanm

Příspěvek: # 2903Příspěvek ivanm

Sohlasim.

Stale tu je problem, ze pokud je ikona kliknuta trochu nepresne /na viceproude silnici doprostred, protoze radar je zabudovan uprostred/, tak ten BZ je nezretelne videt, nekdy je spatne indikovan a hl. na prvni pohled nepoznam, jestli plati tim mym smerem.

Z meho hlediska optimalni umisteni ikony je:
tesne vedle silnice, na pravou stranu. A pokud je to stacionarni radar, tak dat ikonu do kazdeho smeru, i kdyz je radar fyzicky umisten uprostred.
Odpovědět