Gumajz píše:Jenže, když mi dáš vymazat, a já zautorizuji, tak zápis zmizí....
Netušil jsem, že takhle to funguje, ale v tom případě jsi měl autorizaci zamítnout. A nešlo by zřejmě jen o pouhé přesunutí, asi by se musely dohledat i další údaje (doba, telefon...)
Gumajz píše:Měl jsi OMV nechat na mně.
Tak tohle nějak nechápu. Když najdu chybný bod, tak mám dělat co?
Resp. v tomhle případě, když benzínka patří jiné firmě?
Gumajz píše:A krom toho, zase se moc nespoléhej na webové stránky firem.
![Úsměv :usmev:](./images/smilies/icon_usmev.gif)
Musím. Já tu republiku fakt nemůžu objíždět bod po bodu...
Gumajz píše:A podívej se na Seznam. Ašská 2354, Cheb, má Seznam stále vedenou jako OMV....
Adresu na Seznamu nikdy nehledám, ani na Firmy.CZ - to jsou komerční věci. Seznam pouze odkáže (většinou) na nějaké podřadné weby a Firmy zase čekají, že si tam podáš nabídku sám a sám si ji budeš adminovat. Jednou jsem si tam našel doktorku a protože nezvedala uvedený telefon, tak jsem se tam rozjel osobně. Po marném hledání po budově mi bylo řečeno, že dotyčná před třemi léty zemřela. Takže asi tak...
Hledám pouze na Mapy.CZ a na ty je spoleh. Používají národní rejstříky a hlavně: používají je rychle a aktuálně.
Zrovna
Ašská 2354, Cheb je tam jasná Benzina. Také používám
VDP RÚIAN a v případě Prahy i
Geoportál.
Ale to je až druhý (ověřovací) krok. Nejdřív stáhnu (nebo si udělám) seznam čerpaček z OMV.CZ, pak stáhnu seznam čerpaček z POI, ty pak porovnávám a kde se liší, tam buď dopíšu (=dohledám na MAPY.CZ a OMV.CZ) a nebo vymažu.
Na tomhle místě bych chtěl upozornit na psaní kompletních adres (pokud mají Č.P. i Č.OR.).
Příklad z poslední doby: v Prostějově Plumlovská 456/32 není Plumlovská 456.
Gumajz píše:Nás Seznámí nemá rád. Prý jsme jeho konkurenti. To nám sdělil, když jsme chtěli spolupracovat.
To jste mu měli připomenout, že se chová jako Chaps - jestli si ještě pamatuješ zákulisí tohohle sporu...
Já s ním naopak spolupracuji - a ani se ho neptám, jestli chce nebo ne. Má tam možnost "upozornit na chybu", tak ji sem tam využívám. A musím podotknout, že jsou sakra rychlí.