Já si myslím, že toho Henry dělá v tuto chvíli až až ... .
Pro všechny, kterým se zpomaluje chod TTN při sloučených benzínkách existuje jedna jednoduchá rada - udělějte si vlastní POI.DAT soubor. Já si do něj dal všechny benzínky a i když je zobrazuju na mapě, TTN mi jede jako víno!
No budu to muset podle tveho navodu vyzkouset. Ale jak s aktualizaci, tzn pri kazde aktualizaci POI delat novy POI.DAT ?
Co se tyce cerpacich stanic, necham to zatim otevrene a pokud se rekneme do patku zde neobjevi nejake vylozene zamitave nazory, zmenim v patek nazvy u Ruzne CS a Ostatni CS, souhlasíte ???¨
Doplneno 25.11.: Tak ted nevim, sice nebyly zadne protinavrhy, ale zase na druhou stranu co Henry zamakal na vlastnich slucovanych kategoriich tak mi to pripada zbytecne. Takze to zatim necham jak to je .....
Naposledy upravil(a) MilanSu dne 25.11.2005, 18:26, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem to myslel, ze Henry toho dela az az!!
Jinak s Milanem souhlasim.
A s tim POI.dat - chtelo by to neco vymyslet aby slo aktualizovat stejne rychle jako *.ov2 soubory a bude to bomba!
Roacher píše:
Tak jsem to myslel, ze Henry toho dela az az!!
Jinak s Milanem souhlasim.
A s tim POI.dat - chtelo by to neco vymyslet aby slo aktualizovat stejne rychle jako *.ov2 soubory a bude to bomba!
Já jsem byl při psaní posledního příspěvku tak "vyrušován", že jsem zapomněl napsat "poentu" A to, že jsem teď měl nějaké výdaje (GO auta a další "nákupy") a musím proto "trochu" máknout a nestíhám ani vystavovat faktury 8) Ale jinak si rozhodně nestěžuju - jdu odhrabat těch patnáct čísel sněhu a spát...
K tomu POI.dat: kdyby se tady objevil někdo, kdo rozumí PERLu na webserveru, tak by to šlo - dokonce mám stránky na jednom zahraničním freehostingu s podporou PERLu, ale neumím s tím dělat
No pokud si domluvime slucovani kategorii, tak tvorba POI.DAT je po aktualizaci pomoci XML v podstate jedno kliknuti na bat.soubor (viz muj prispevek v diskusi Navod jak vytvorit POI.DAT).
V podstate to co navrhoval HENRY, nejaka moznost editace sveho xml, kde si nastavim co chci mit sloucene a ktere kategorie mne zajimaji (pokud treba mam sloucene CS, tak pak uz nepotrebuji v xml mit samostatne CS-firma).
XML si zedituji jednou (pak maximalne pri doplneni kategorie) a stejne tak poi.lst, ostatni uz je jenom kopirovani a zmena jmena souboru.
Kdyby si kazdy mohl zvolit,co chce sloucit a co ne,to by bylo uplne nejlepsi,ale jak rikal Henry-zabere to strasne casu.
Pokud by se to ale zmaklo a aktualizace POI.dat by byla takhle "jednoducha",pak neni vubec co resit!Potom by jsme se ale meli snazit tvorit a prizpusobovat kategorie podle tech v POI.dat, o co uz se tu asi snazime!
A nejaky recept jak jeste editovat nazvy v POI.dat neexistuje?
Roacher píše:
A nejaky recept jak jeste editovat nazvy v POI.dat neexistuje?
Pošli mě na dva týdny na Kanáry a já se na to podívám ) Názvy jsou "ukryty" v souboru data.chk, ale nějak zvláštně, některé názvy jsou tam v HEXA celé a některé nějak zakódované. Změnou písmen v Hexa editoru lze tyto názvy upravit. Kuriózní ovšem je, pokud změníte ten název blbě, tak se potom názvy v PDA od daného místa změní v klikyháky, ale také se mi podařilo takto zobrazit kategorie "Kostel", která jinak v české mapě není a to včetně ikonky kostela!
Vlastni POI.DAT - v podstate otazka vteriny, jedine co zdrzuje, je ze si musim v POIEditu slucovat kategorie (treba Nemocnice a Pohotovost, MO a banky ....) a nekde nevidim ve sloucene kategorii nazev.
Nelze to zrejme udelat nejak obecne, protoze kazdy to chce (a mel by mit tu moznost) to mit trochu jinak.
Bylo by dobre si stanovit pravidlo, ze nazev BZ bude obsahovat o co jde (jako je to u CS, zamku a rade dalsich) cili treba CZ-Hrady budou obsahovat nazvy HRAD ...... V soucasne dobe to schazi u CZ-CSOB, CZ-eBanka, CZ-Hrady,CZ-Zriceniny, CZ-Radary stacionarni a mobilni.
Pak (jak uz tu zaznelo) moznost tvorby vlastnich slucovanych kategorii (at uz v XML, nebo nejak jinak).
Ja osobne (jak uvadim v PDF v diskusi Tvorba POI.DAT), mam v autoupdate manageru nastavenu aktualizaci do souboru CZ-cislo(dle oznaceni v POI.DAT)-nazev, takze treba CZ-9906-Hrady, CZ-9906-Zamky a ty pak sloucim do CZ-9906-Historie (ta jde do POI.DAT)
Jeste by bylo dobre si udelat (ale to ja neumim, ale nemel by to asi byt problem) jednoduchy programek treba
ZmenaPOI, ktery by udelal nasledujici
Pokud je POI.DAT vetsi jak 12 MB, tak jej prejmenuje na POITT.DAT a POICZ.DAT prejmenuje na POI.DAT. V Opacnem pripade prejmenuje POI.DAT na POICZ.DAT a POITT.DAT na POI.DAT.
Takze bych jednim kliknutim si zmenil, ktere POI (ted musi prejmenovat dva soubory coz zase neni tak hrozne ale ....)
MilanSu píše:
Vlastni POI.DAT - v podstate otazka vteriny, jedine co zdrzuje, je ze si musim v POIEditu slucovat kategorie (treba Nemocnice a Pohotovost, MO a banky ....) a nekde nevidim ve sloucene kategorii nazev.
Nelze to zrejme udelat nejak obecne, protoze kazdy to chce (a mel by mit tu moznost) to mit trochu jinak.
Bylo by dobre si stanovit pravidlo, ze nazev BZ bude obsahovat o co jde (jako je to u CS, zamku a rade dalsich) cili treba CZ-Hrady budou obsahovat nazvy HRAD ...... V soucasne dobe to schazi u CZ-CSOB, CZ-eBanka, CZ-Hrady,CZ-Zriceniny, CZ-Radary stacionarni a mobilni.
Pak (jak uz tu zaznelo) moznost tvorby vlastnich slucovanych kategorii (at uz v XML, nebo nejak jinak).
Ja osobne (jak uvadim v PDF v diskusi Tvorba POI.DAT), mam v autoupdate manageru nastavenu aktualizaci do souboru CZ-cislo(dle oznaceni v POI.DAT)-nazev, takze treba CZ-9906-Hrady, CZ-9906-Zamky a ty pak sloucim do CZ-9906-Historie (ta jde do POI.DAT)
Jeste by bylo dobre si udelat (ale to ja neumim, ale nemel by to asi byt problem) jednoduchy programek treba
ZmenaPOI, ktery by udelal nasledujici
Pokud je POI.DAT vetsi jak 12 MB, tak jej prejmenuje na POITT.DAT a POICZ.DAT prejmenuje na POI.DAT. V Opacnem pripade prejmenuje POI.DAT na POICZ.DAT a POITT.DAT na POI.DAT.
Takze bych jednim kliknutim si zmenil, ktere POI (ted musi prejmenovat dva soubory coz zase neni tak hrozne ale ....)
Hrady a Zříceniny už Baharis upravil. K CSOB a eBance napište, jak to chcete změnit a já to změnim vše hromadně. A u radarů mně to připada zbytečné, co ostatním?
Co se vlastních slučovaných kategorií týče, tak se podívejte na nápovědu (mimoto jsem tam otočil pořadí zobrazovaných rad, takže poslední je na prvním místě)
XML soubor se už teď aktualizuje automaticky a to vždy při prvním otevření online.poi a taky po každé změně ve vlastních slučovaných kategoriích
A jinak XML soubor pro Hosta má tuto adresu: http://www.poi.cz/poi/download/26/576081.xml - napište kam ji mám neregistrovaným uvádět - nemají tam totiž správu uživatele jako registrovaní. Určitě tam budu mít i nějakou chybu, tak napište...