XML list - PoiEdit AutoUpdate Manager

Vše o tvorbě POI pro ČR (developer)
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 220Příspěvek MilanSu

Namet : nebylo by asi spatne udelat nejaky list.xml, ktery by sel pouzit v poieditu ve funkci Autoupdate manager. Nevim tedy zda by to bylo realne a mozne, ale myslim ze by to nemuselo byt spatne hlavne pokud nekdo v cizine bude hledat POI v CZ. A myslim, ze by to slo vyuzit i zde.
Zkuste si http://www.poidownload.co.uk/poi/list.xml mame jeste co dohanet v poctu kategorii
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 221Příspěvek libor_m

Co se týká XML a možnosti zakomponovat ho do PoiEditu, mluvili jsme o tom už s Henrym (je to již delší doba), říkal, že to není problém. Určitě je to ale věc priorit. Nicméně to můžu dopsat do TO-DO.

Kategorií sice nemáme mnoho, ale myslím si, že POI rozhodně dost přesně určené. Ne tak dávno jsem četl příspěvek na jednom fóru o GPS. Uživatel v něm brečel, jak jsou databáze britských ČS na nic, když jel v noci jižní Anglií, docházel mu benzím a zběsile jezdil od jednoho nejbližšího POI k druhému a vždy, když přijel dle TTN na místo, tak tam žádná ČS nebyla. To by se mu v Česku nestalo :wink:

Resumé:
1. kvalita vždy vítězí nad kvantitou
2. dbejme na použitelnost kategorií (koho budou zajímat POI "konsultanti akustiky")
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 222Příspěvek MilanSu

libor_m píše: To by se mu v Česku nestalo :wink:

Doufejme, ted nemam moc casu, ale pokusim se vyvorit jeste nejakou chybejici kategorii, samozrejme ne typu "Konzultanti ....", konkretne mne tak napada
Kina
Divadla
Rozhledny (nevim jestli uz nekde nejsou)
Jeskyně
Informační centra
Bankomaty - Libor neco ma, ale na doplneni
Kdyztak nejak ocislujte, co by se mohlo nejvic hodit, abych si stanovil poradi v jakem bych to udelal
SKYPE - rippel.milan
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 223Příspěvek libor_m

Úplně na rovino řečeno, moje představa je taková, že bychom měli mít všechny kategorie (nejen je, samozřejmě), které má defaultně v sobě POI.DAT a potom si vytvoříme vlastní, český POI.DAT. Taky už jsem pomalu začal sbírat Divadla, Kina, Restaurace (možná spolupráce s jedním serverem), Ambasády, Soudní síně (tam už základ, tzn. krajské a okresní soudy mám) atd. Takže klidně z toho vydoluj, co se dá, to co mám já může být základ pro ověření pozic.

To by bylo, abychom si to neupravili k obrazu svému! :lol:
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
Henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 227Příspěvek Henry

Všem registrovaným se teď v přehledu kategorií úplně dole objevil odkaz: Vytvoř/Aktualizuj XML list, když na něj klikne, zobrazí se mu url s xml listem, které může dát do poieditu (každý může mít xml list kvůli soukromým kategoriím jiný).
Do poieditu (AutoUpdate Manager...) to stačí samozřejmě dát jen jednou. Pokud chcete aktualizovat list xml, tak musíte opět kliknout na ten odkaz Vytvoř/Aktualizuj XML list. Je tedy nyní nutné aktualizaci na online.poi.cz provést ručně (aktualizace seznamu kategorií). Kdyby to bylo hodně využívané, tak by se dala ta aktualizace naprogramovat např. při přihlášení (první zobrazení), ale o pár ms by se to pokaždé zpomalilo.

Stahuje to soubory klasicky do ov2. Nevíte, jestli ještě nějaký jiný server s POI umožňuje stahovat rovnou do ov2?

<---- EDITED (19.12.2005) aktualizace XML souboru se seznamem kategorií se teď provádí automaticky při prvním vstupu na online.poi.cz ----->
Naposledy upravil(a) Henry dne 19.12.2005, 20:22, celkem upraveno 1 x.
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 228Příspěvek MilanSu

Jestli jsem to dobre pochopil oznacim si kategorie a vytvori se xml. Problem je ale v tom, ze rada uzivatelu (si myslim) pouziva sloucene OV2 (benzinky, nakupy ....) coz timto neni zrejme mozne.
SORRY - uz jsem to pochopil kategorie si oznacim v Poieditu, takze je lze i prejmenovat (coz je OK), ale problem se sloucenymi kategoriemi se tim nevyresi. Pokud by se doplnil xml i o sloucene kategorie (technicky to musi rozlousknout Henry, ale ja myslim, ze by to mohl jit) bylo by to super, ze nemusim hlidat aktualizace na poi.online, ale aktualizuji na local a obcas na PDA.
Co se tyce sloucenych kategorii tak v podstate ty co jsou dnes nabizeny (nakup, metro,hranice,fastfood,CS) by byly v pohode, jeste by bylo dobre doplnit CZ-CS neznackove (kde by byly ruzne a ostatni CS.
SKYPE - rippel.milan
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 229Příspěvek MilanSu

Tak jsem to zkousel v PoiEditu a nevim, kde je chyba. V podstate to vzdy stahuje vsechny oznacene kategorie. Myslel jsem, ze je stahne, pouze pokud budou na www novejsi. Zkousel jsem dat dvakrat po chvili AutoUpdate a v podstate se vzdy stahujou vsechny znovu (coz mi pripada zbytecne). Mozna delam neco blbe, nevim
SKYPE - rippel.milan
Roacher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 230Příspěvek Roacher

Asi budu vypadat jako absolutní vůl,ale může mi někdo vysvětlit princip a funkci toho souboru *.xml?
Acer N35
2x SD 512
Henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 231Příspěvek Henry

Roacher píše: Asi budu vypadat jako absolutní vůl,ale může mi někdo vysvětlit princip a funkci toho souboru *.xml?

Z toho si nic nedělej, to nevím ani já 8)
Jde o novou funkci (AutoUpdateManager) v novém PoiEditu, většina serverů s POI (nebo možná všichni kromě online.poi.cz) umožňuje stahovat aktuální POI v textovém ASC nebo CSV souboru, takže si to uživatelé musí otevřít v PoiEditu a uložit jako ov2 soubor (z online.poi.cz je defaultně stahován ov2 - protože jsou tyto naše POI primárně určené pro TomToma, ale v CSV do PoiEditu stahovat lze taky).
No a principem té nové funkce je to, že uživatel nemusí brouzdat po stránkách, sledovat akualizace a stahovat je, ale použije tuto funkci ( F8 ) v PoiEditu, zde si přidá stránky, odkud chce stahovat, stáhne seznam kategorií, označí si, které ho zajímají, zadá výstupní formát souboru (z ostatních serverů je tady třeba dát ov2 soubor) a ty pak stahovat jedním tlačítkem ( F9 ). Pro uživatele online.poi.cz to tedy nemá takový velký užitek jako pro ostatní.

Označené se mu stáhnou (a přepíši staré ov2 na disku nebo taky třeba rovnou v PDA). Taky jsem jako Milan myslel, že PoiEdit soubory porovná a pokud jsou stejné, tak se nestáhnou, ale on to prostě stahuje pořád znovu.
MilanSu píše: ...Co se tyce sloucenych kategorii tak v podstate ty co jsou dnes nabizeny (nakup, metro,hranice,fastfood,CS) by byly v pohode...

... ale problem se sloucenymi kategoriemi se tim nevyresi. Pokud by se doplnil xml i o sloucene kategorie...

Těch pět kategorií co je tam nabízených jako sloučené jsou generovány automaticky pokud je alespoň 3x stejný začátek názvu kategorie (8 písmen včetně CZ-), tyto by šly do xml listu přidat, jiné samozřejmě ne, protože těch kombinací je hafo...
Naposledy upravil(a) Henry dne 14.11.2005, 17:04, celkem upraveno 1 x.
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 232Příspěvek MilanSu

Take jsem to zkraje nejak nepochopil, v podstate na POI udelas jenom to, ze si jej vygenerujes. Nepochopil jsem na co je tam vsak dalsi tlacitko aktualizuj.
Tu cestu, kterou ti to ukaze si zkopirujes do poieditu do AutoUpdateManageru jako ADD, nactou se ti di Poieditu kategorie z POI a oznacis si (v POIEDITU) ktere chces aktualizovat a kam a s jakym nazvem ukladat.
No a pka bud kdyz je poiedit v tary, tak sam aktualizuje nastavene kategorie a nebo samostatne v Poieditu spustis Autoupdate now.
To jsou me poznatky, snad nam to Henry nejak upresni.
SKYPE - rippel.milan
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 233Příspěvek MilanSu

Koukam, ze jsem s Henrym psali asi nastejno.
Takze pokud stahuje porad, no nic, vyhoda je vsak v tom, ze nemusim na poi.online oznacovat x kategorii, ale dam Autoupdate a stahnou se mi vsechny.
Ty slouceny bych tam doplnil a s temi CZ-CS Neznackove, nesla by vyjimka ???? :o , nebo si to osetrim jinak.
To Henry :
Co znamena to Aktualizuj, to zahrne pripadne nove kategorie ????
Taky by mohli v AutoUpdateManageru rovnou povolit slucovani, tzn oznacim si vic kategorii do jednoho OV2 a neco jako funkce Append. Ted to maji implicitne zakazane
Naposledy upravil(a) MilanSu dne 14.11.2005, 17:17, celkem upraveno 1 x.
SKYPE - rippel.milan
Henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 234Příspěvek Henry

MilanSu píše: Koukam, ze jsem s Henrym psali asi nastejno.
Takze pokud stahuje porad, no nic, vyhoda je vsak v tom, ze nemusim na poi.online oznacovat x kategorii, ale dam Autoupdate a stahnou se mi vsechny.
Ty slouceny bych tam doplnil a s temi CZ-CS Neznackove, nesla by vyjimka ???? :o , nebo si to osetrim jinak.

To Henry :
Co znamena to Aktualizuj, to zahrne pripadne nove kategorie ????

Máš-li na mysli "Aktualizuj" co je na online.poi.cz, tak to zahrne i nové kategorie, ale v PoiEditu si je musíš označit, že je chceš stáhnout. Jak donutíš PoiEdit, aby to stahoval automaticky? Nic takového tam nevidím...
Já přesně už nevím, co s těma CZ-CS Neznackove jsi chtěl... Napiš na SZ
Ty sloučené přidám asi až zítra, dneska jsem ještě nestihl ani poobědvat..

[DODATEK]
Ještě bych mohl ručně (tedy neautomaticky) doplnit do xml (ale taky do slučování) některé od vás na fórech žádané kombinace - napadají mě např. radary stacionární i mobilní jako jedna kategorie nebo o co si napíšete...
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 235Příspěvek MilanSu

Henry píše: ... ale v PoiEditu si je musíš označit, že je chceš stáhnout. Jak donutíš PoiEdit, aby to stahoval automaticky? Nic takového tam nevidím...

Ja jsem to zkousel z nejakeho jineho serveru (ted uz nevim jakeho) najeky POI z GB a pokud jsem mel POIEDIT v tray (tam je ostatne po spusteni Poieditu a explicitnim neukonceni z traye vzdy), tak se mi obcas vyskocilo okno poieditu ze aktualizuje bla,bla
SKYPE - rippel.milan
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 237Příspěvek libor_m

Asi si všichni tak trochu pleteme pojmy s dojmy. Funkce automatické aktualizace souborů označených ke stažení v PoiEditu v3.8.0b140 neexistuje. Jediné, co tam v Settings je, je "AutoUpdate upon device connect", když připojíš PDA a můžeš si nastavit "Delay" v sekundách, po jaké době od připojení PDA se mají soubory aktualizovat.

Navrhoval bych XML soubor po přihlášení se soukromými kategoriemi generovat stejně, jako dosud, ale generovali by se pouze soukromé kategorie. Dále by existoval druhý XML soubor, který by obsahoval veřejné kategorie, byl by společný pro všechny, byl by v AutoUpdate Managerovi napořád, automaticky by se updatoval na serveru a pri každém stisknutí F9 v AutoUpdate Manageru by se natáhl aktuální.

JINAK SKVĚLÁ PRÁCE, HENRY!
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 240Příspěvek MilanSu

No je to tak, jak pise libor, jelikoz jsem to zkousel na NB, kde se pripojuji pres GPRS (pripadne pres sit v kancelari), tak po pripojeni se aktualizuji soubory (vzdy vsechny nastavene, bez ohledu zda byly zmeneny).
Souhlasim s Liborem ohledne XML, mimochodem, jsou na online.poi nejake soukromé kategorie ??? Já alespon zadnou nemam a ani ji nepotrebuji. A kdyz, tak si ji udelam v POIEDITU a nebudu ji cpat na www (nebo nechapu smysl soukrome kategorie)
SKYPE - rippel.milan
Odpovědět