Tak prý ten zákon není moc dokonalý. Šofér sice nemůže mít upozornění na měření, ale jeho spolujezdec si může dělat co chce. Ovšem nesmí řidiče varovat...
A taky prý nejsou zakázané telefonáty naživo do rádia. Což ale já neuplatním, protože německy si pamatuji jen jednu větu, kterou jsem se naučil jako dítě na pionýrském táboře v endéer. Tu jsem uměl hned a pamatuji si ji až do dneška: majne líbe, kome fike.
https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/n ... ijit-draho
německý zákaz upozorňování na radary
Re: německý zákaz upozorňování na radary
Já si pořád myslím, že tohle nařízení je nevymahatelné a v tomto článku mi dává za pravdu jeden německý právník Winter:
Winter ve svém rozboru zdůrazňuje především to, že samotná instalace takové aplikace není nezákonná, protože v tu chvíli by se ilegálními stala snad většina současných navigací. I kdyby ale bylo, pro policii by bylo obtížné instalaci prokázat. A zákaz samotného používání činí celou novou normu v praxi nevymahatelnou.
Podle Wintera policie nemůže prohledávat auto bez důvodného podezření, aby se zmocnila vašeho telefonu, následně opět bezdůvodně nemůže kontrolovat obsah samotného zařízení. A i kdyby si nějaký, později snadno rozporovatelný důvod našla, pořád dokáže pouze instalaci, prokázání jejího použití by byl další složitý úkol.
Winter ve svém rozboru zdůrazňuje především to, že samotná instalace takové aplikace není nezákonná, protože v tu chvíli by se ilegálními stala snad většina současných navigací. I kdyby ale bylo, pro policii by bylo obtížné instalaci prokázat. A zákaz samotného používání činí celou novou normu v praxi nevymahatelnou.
Podle Wintera policie nemůže prohledávat auto bez důvodného podezření, aby se zmocnila vašeho telefonu, následně opět bezdůvodně nemůže kontrolovat obsah samotného zařízení. A i kdyby si nějaký, později snadno rozporovatelný důvod našla, pořád dokáže pouze instalaci, prokázání jejího použití by byl další složitý úkol.
Garmin nüvi 56 Lifetime
Octavia 1.8T 110kW
Octavia 1.8T 110kW
Re: německý zákaz upozorňování na radary
Jasně. Německý právník. Ale to zapomněl říci, že v německém zákoně je obezlička. Pokud se někdo bude s nimi soudit, tak Němci si s nevinou hlavu lámat nemusejí. Stačí k odsouzení, že soud nabyl přesvědčení. A to prosím bez důkazů....Už to zažila na vlastní kůži spousta lidí, zvlášť cizinců....Málokterý občan cizího státu má za 1) Tolik peněz, aby si mohl najmout německého právníka. 2) A málokterý cizinec u,í plynně německy, aby se mohl pustit do právního boje s německou justicí. A to Němci velmi dobře vědí...