TOPO CZECH 3 PRO
Moderátor: freewall
-
TOPO CZECH 3 PRO
Zdravím vespolek. Prosím o radu. Včera jsem poprvé zkoušel Garmin Mobile XT 5.00 - Topo Czech 3 PRO a mám následující problém. Chodím po horách a chtěl bych, aby mě navigace navigovala po turistických trasách. Prohledal jsem veškeré nastavení, v trasování mám nastaven Výpočet trasy pro chodec a trasové preference - Kratší vzdálenost. Když zadám bod, kam chci dojít, tak mě navigace táhne po kdejakých cestách, třeba i třikrát vzdálenější cestou než je turistická trasa (kterou navigace zná). Když zadám Trasové preference - Terén, výpočítá to trasu vzdušnou čarou. Umí vůbec navigace navigovat po turistických stezkách? Jestli ano, jak toho docílím? Díky moc všem předem za radu. Kdyby bylo třeba, doplním informace.
Re: TOPO CZECH 3 PRO
Neumi routing, pouze par cyklotras (ruzne typy silnic), musis pres stopu nebo tras body (jenom 50)
-
Díky za odpověď. V tom případě, doporučil by mi někdo navigaci, která to umí? Zajímají mě hlavně Jeseníky. Díky předem.
Nejde o navigaci"", ale o mapy. Mapa musí mít data pro vypocet tras. Je možno nahrat trasy z inernetu a nebo ziskat zajimave body a ty propojit nastrojem (vykreslovani stopy v pocitaci a pak prenest do GP) v mape napr.TOPO Czech 3 Pro (ma data pro profil trate)
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se k tomu trochu vrátím. Na rozdíl od Topo Slovakia, která má v datových podkladech samostatně turistické trasy a umí jejich routing, Topo Czech toto opravdu nemá. Vydavatel mapového podkladu se brání (dle mého názoru zcela nesmyslně), že turistické trasy se často mění a proto by zpracování dat pro jejich routing byl příliš nákladný a rychle zastaralý. Proto jsou turistické trasy zaneseny pouze, zjednodušeně řečeno, jako obrázky. Neznám mapový podklad, který by pro ČR toto uměl a proto pravděpodobně ani žádná navigace. Opravdu nezbývá, než použít výše uvedené rady.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Zkusil jsem v mapsource vytvořit trasu mimo komunikace, přenesl do garmina, mám vybraný "terén" a pokud ji natáhnu, tak se mě garmin snaží stejně navádět po silnicích místo přímo terénem. Jak to zařídit?
velsak /Cynthia 850=Sitronics SDC 106=HKC1000
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
slovako - to byl dotaz/reakce na co?
Pokud na routování po turistických trasách a většině cyklostezkách - neumí. http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=114486
Pro velsaka - předpokládám použití SW GarminMobile. Neznám možnosti této verze SW, ale měl by jsi vypnout routing po silnicích.
Pokud na routování po turistických trasách a většině cyklostezkách - neumí. http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=114486
Pro velsaka - předpokládám použití SW GarminMobile. Neznám možnosti této verze SW, ale měl by jsi vypnout routing po silnicích.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android