Ja se s TomTomem rozloucil loni na podzim (po cca 15cti letech). Proc? Protoze podpora. Jediny, co ted funguje je chat ci mail (volani zadny). A uroven personalu je priserna. Pripadal jsem si jak Don Quijote pri boji s vetrnymi mlyny. Ptaji se dokola na totez, po rade iteraci dojde na fazi "poslat do servisu" (byt je to zadaco). Ze servisu se navigace vrati vyresetovana se starymi mapovymi podklady. Prilozena pruvodka lamanou cestinou popisuje zavadu, ktera byla odstranena (absolutne jinou, nez jsem hlasil). Takze druha runda, druhy kolo do servisu, vysledek naprosto identicky. Zavadou bylo to, ze byla nejak nakopnuta WiFi (stahovani map vzdy po desitkach minut spadlo. Pak bylo nezbytne provest reset a stahovani pokracovalo. Na chvili. Pote se situace opakovala. Rychlost stahovani byla nejakych 8 - 10 kB/s (pripojeni zvlada bezproblemu 150 Mb/s). Testovano i nna jinych routerech - situace stale stejna. Pokud byla navi pripojena pres pocitac, stahly se mapy cca behem 30ti minut. Argumentem podpory bylo, tak at to stahuji pres poc (a nedali si vysvetlit, ze je pro me moznost stahovani bez pocitace dulezita. Vysledek byl, ze mi nabidli vymenu za jiny kus (ale ne novy, nybrz opravovany, servisem uznany za plne funkcni). Jelikoz nebyli schopni diagnostikovat a opravit moji zavadu (IMHO velice snadnou), tak pri predstave, co bych dostal, jsem odmitnul. Cela tato popsana anabaze trvala v iteracich skoro dva roky (vzdy se pak cekalo na novej release map).
Od ty doby jezdim pomoci mobilu a vlastne mi nic nechybi. A funkce, co se mi na TT libily a ted je nemam plne satisfakuje fakt, ze je to zadaco, mam mnohem presnejsi dopravu, aktualnejsi mapy a kdykoli muzu zmenit lokal. A kdyz mi na ceste mobil shori, vezmu druhej a jede se dal.
Omlouvam se za OT, ale muselo to ven.
![Mrknutí ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)