Navigon 8110
-
Re: Navigon 8110
Zdravím potřeboval bych poradit mám navigon 8110 a koupil jsem si program POI-Warner ale zatím s ním neumím pracovat nevím jak a kam vkládat třeba radary a další body co jsou na této stránce děkuji za radu
Pro ty, co neurážejí a chtějí pomoc mám další dotaz: Program NavigonSync by měl z Outlooku převést kontakty. Mně to ale funguje divně. Převede se mi jich jen pár - slovy 45. Nemám v Outlooku něco nastavit tak, aby se převedly všechny? Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?
Docente, ty si raději najdi jiné fórum, kde jim nebude vadit tvé urážení a prudění.
POIWarner už nepotřebuji řešit, už mi to běží. Stačilo jen vyčistit kartu po pokusu instalace verze pro PDA.
Docente, ty si raději najdi jiné fórum, kde jim nebude vadit tvé urážení a prudění.
POIWarner už nepotřebuji řešit, už mi to běží. Stačilo jen vyčistit kartu po pokusu instalace verze pro PDA.
Navigon 8310, SW 7.4.3, 480*272 // Mio a701, ROM 6.5,
Strč si svoje rady do a znovu raď, až uděláš pro tohle fórum aspoň tak 1/10 práce, co já.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Prosím, zachovejme slušnost a korektní jednání.
Děkuji
Děkuji
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Takže? Nenajde se nikdo, kdo by mi poradil? Kdo řešil problém synchronizace kontaktů s Outlookem? Natáhnu do NavigonSync jen zlomek toho, co mám v kontaktech a nevím v čem to vázne. Děkuji.
to vbor:
neměl jsem čas, abych zareagoval rychleji - NaviSync synchornizuje pouze kontakty se zadanou plnou adresou v kontaktech - tedy v okně Načíst z Outlooku se zobrazí všechny adresy, u kterých je vyplněno pole Ulice.
neměl jsem čas, abych zareagoval rychleji - NaviSync synchornizuje pouze kontakty se zadanou plnou adresou v kontaktech - tedy v okně Načíst z Outlooku se zobrazí všechny adresy, u kterých je vyplněno pole Ulice.
Děkuji za radu, jdu to doplnit a vyzkoušet.
Pro ty, kteří se mne dotazují na funkčnost POIWarneru sděluji své zkušenosti s prvotním používáním:
POI body jsou vidět pouze při jízdě ve vyskakujícím popud okně. Normálně je na mapě v navigaci neuvidíte. Podívejte se na obrázkové vyobrazení na webových stránkách výrobce. V POIWarneru je třeba si nastavit, které POI chcete zobrazovat a pak jim je třeba přiřadit kdy a jak se mají zobrazovat, včetně zvukového doprovodu. Lze si do "wav" uložit na SD kartu i hlasové hlášky jako "pozor radar" a ty potom v POIWarneru aktivovat s příslušným POI.
Postup pro realizaci je následující:
a) z webové stránky poi.cz si stáhněte POI a cestou konvertoru je převeďte na soubory s příponou acs.
b) pravým tlačítkem myši si stáhněte z této stránky i ikony. POZOR, musí mít po uložení stejný název jako POI!!!
např. CZ-Hrady.acs / CZ-Hrady.bmp
c) uložte poi s příponou acs a ikony s příponou bmp do adresáře "pois" v POIWarneru na SD.
d) udělejte restart navigace a po spuštění navigace a POIWarneru započne jejich načítání a převod do formátu programu POIWarner. Tedy je třeba chvilku vyčkat do úplného načtení.
e) pak si nastavte v záložce POI-Manager/Overlay Settings příslušné POI, které chcete zobrazovat.
f) v záložce POI-Manager/Acoustic Alert nastavte čas do zobrazení POI a jaký zvuk vás má upozornit na POI.
g) v záložce File/Options nastavte km/h, aktivaci a jak se mají POI zobrazovat: např. as 3D- Streed popud.
h) v záložce File/ GPS si nastavce com.
Ještě se poopravím, nic není třeba konvertovat. Na webu poi.cz si v uživatelském nastavení nastavte, že chcete stanovat soubory pro Navigon a klasicky se budou stahovat soubory acs.
No a to je tak asi vše. POI se vám budou zobrazovat pouze při jízdě a tak je třeba jezdit a jezdit. Ukáží se vždy v místě, kde se POI vyskytuje. Na mapě je normálně neuvidíte - viz mé sdělení shora. Je to trochu zvláštní řešení, ale třeba si na to zvyknete.
Pro ty, kteří se mne dotazují na funkčnost POIWarneru sděluji své zkušenosti s prvotním používáním:
POI body jsou vidět pouze při jízdě ve vyskakujícím popud okně. Normálně je na mapě v navigaci neuvidíte. Podívejte se na obrázkové vyobrazení na webových stránkách výrobce. V POIWarneru je třeba si nastavit, které POI chcete zobrazovat a pak jim je třeba přiřadit kdy a jak se mají zobrazovat, včetně zvukového doprovodu. Lze si do "wav" uložit na SD kartu i hlasové hlášky jako "pozor radar" a ty potom v POIWarneru aktivovat s příslušným POI.
Postup pro realizaci je následující:
a) z webové stránky poi.cz si stáhněte POI a cestou konvertoru je převeďte na soubory s příponou acs.
b) pravým tlačítkem myši si stáhněte z této stránky i ikony. POZOR, musí mít po uložení stejný název jako POI!!!
např. CZ-Hrady.acs / CZ-Hrady.bmp
c) uložte poi s příponou acs a ikony s příponou bmp do adresáře "pois" v POIWarneru na SD.
d) udělejte restart navigace a po spuštění navigace a POIWarneru započne jejich načítání a převod do formátu programu POIWarner. Tedy je třeba chvilku vyčkat do úplného načtení.
e) pak si nastavte v záložce POI-Manager/Overlay Settings příslušné POI, které chcete zobrazovat.
f) v záložce POI-Manager/Acoustic Alert nastavte čas do zobrazení POI a jaký zvuk vás má upozornit na POI.
g) v záložce File/Options nastavte km/h, aktivaci a jak se mají POI zobrazovat: např. as 3D- Streed popud.
h) v záložce File/ GPS si nastavce com.
Ještě se poopravím, nic není třeba konvertovat. Na webu poi.cz si v uživatelském nastavení nastavte, že chcete stanovat soubory pro Navigon a klasicky se budou stahovat soubory acs.
No a to je tak asi vše. POI se vám budou zobrazovat pouze při jízdě a tak je třeba jezdit a jezdit. Ukáží se vždy v místě, kde se POI vyskytuje. Na mapě je normálně neuvidíte - viz mé sdělení shora. Je to trochu zvláštní řešení, ale třeba si na to zvyknete.
Už jste se někdo zabýval otázkou upgrade z verze 8110 na 8310?
Jsem řádný zákazník Navigonu, mám nově koupené zařízení Navigon 8110 s dvouletým upgrade map a software, ale NavigonFresch mlčí. Když chci aktualizovat software v zařízení, tak mi to sdělí, že verze 7.0.9 je nejaktuálnější a když chci aktualizovat mapy, tak mi to krom Europe 1.Q.2009 nic jiného nenabídne, a to se již na internetu povalují mapy Europe 2.Q.2009. Když nabíši na podporu, tak se se mnou nikdo nebaví. Divné.
Jsem řádný zákazník Navigonu, mám nově koupené zařízení Navigon 8110 s dvouletým upgrade map a software, ale NavigonFresch mlčí. Když chci aktualizovat software v zařízení, tak mi to sdělí, že verze 7.0.9 je nejaktuálnější a když chci aktualizovat mapy, tak mi to krom Europe 1.Q.2009 nic jiného nenabídne, a to se již na internetu povalují mapy Europe 2.Q.2009. Když nabíši na podporu, tak se se mnou nikdo nebaví. Divné.
to vbor
někde udělali soudruzi z německa chybu - jsem na tom úplně stejně - nezbývá než čekat a věřit že se situace změní - 8110 je dobrá - ale ta podpora ....
někde udělali soudruzi z německa chybu - jsem na tom úplně stejně - nezbývá než čekat a věřit že se situace změní - 8110 je dobrá - ale ta podpora ....
- vojta66
- Kontaktovat uživatele:
Takže všechny software upgrady jsou již funkční, ale ten nejvyšší z 8110 na 8310 ještě není funkční, ovšem zadarmo to nebude, bude to stát bratru 70 €uropeněz.
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
Mně by stačilo, kdyby mi tam přidali nastavení, že to nemá navigovat po polních cestách. Byl bych nadmíru spokojen.
Tak nové mapy se dají stáhnout přes Navigon Fresh,mají velikost 2147MB,je to tak na půl dne stahování!
No ja to stahl za 45 min. Ono tak trochu zalezi, jake mas internetove pripojeni. Servery Navigonu zvladaly dobre.
Zdravím všechny . Tak Q2 je na kartě. Stahování a instalace jen za 30 minut - Navigon se pochlapil. Upgrade na 8310 je dostupný, ale nejde ještě koupit. Snad za pár dní.
Satelity se teď načítají bleskurychle a upravovalo se i TMC. Uvidíme v provozu.
Satelity se teď načítají bleskurychle a upravovalo se i TMC. Uvidíme v provozu.
Tak pred chvili se objevil na strankach Navigonu ke koupi upgrade na 8310. Uz jsem koupil a ted vesele stahuju. Bohuzel se s upgradem stahuji opet mapy Q1/2009. Mozna ze na Q2 bude mozne prejit hned po upgradu nebo taky az za par dnu. Nevim jestli pro 8310 jsou jiz Q2/2009 mapy.