Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli jde nějak nastavit Garmin Zumo 550, aby se mi zaznamenával trasa když jdu pěšky (když jedu autem, tak je vše OK). Jsem fotograf a rád bych si přiřadil k fotografiím GPS polohu, třaba pomocí programu Zoner Photo Studio 11. Baterka mi vydrží cca dvě hodiny, ale to by stačilo, zapnul bych navigaci těsně před fotografováním a nosil bych jí třeba ve fotografickém batohu a v autě zase dobil. Má s tím někdo zkušenosti ? Nechce se mi kupovat další navigaci pro pěší, když už mám Zumo 550.
Děkuji předem za radu, Václav
Zumo 550, záznam trasy pro fotografie - pěšky
Moderátor: freewall
- Kalinovský
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zumo 550, záznam trasy pro fotografie - pěšky
sice trochu mimo, ale odkáži na toto http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=7&t=3182 , i když je to v podstatě "další" navigace. Vlastní zkušenosti - na fotky SUPER. Dříve jsem používal Garmina Vistu (respektive spíše nepoužíval, vždy jsem ho zapomenul zapnout, nebo doma a pod.), ale s touhle hračkou (vysoká výdrž baterek i kapacita záznamu, malé rozměry a váha), kterou mám připnutou u fotobrašny, mám otagováno 98% fotek.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
- Kalinovský
Díky za zajímavý tip. Škoda, že už se to nikde v ČR neprodává. Ani na tvém odkazu, už to nemají a mít nebudou. Podívám se třeba do Alzy.cz a vyberu tam tedy nějaký podobný obyčejný datalogger. Na co si mám dát pozor .Ideální by byl, který není na tužkové baterky, ale aby se dobíjel jako třeba mobil.
K těm fotkám se ti řadí při synchronizaci poloha GPS i s nadmořskou výškou automaticky ? Nebo ne. Třeba udělám 500 fotek, dám synchronizovat a je to nebo musíš otevřít každou fotku zvlášť přiřadit nabídnutou polohu a potvrdit. V Zoneru myslím, že to nejde najednou (nevím to jistě). Díky za odpověď, případně za jiný tip dataloggeru.
Měj se odbře,
Václav
K těm fotkám se ti řadí při synchronizaci poloha GPS i s nadmořskou výškou automaticky ? Nebo ne. Třeba udělám 500 fotek, dám synchronizovat a je to nebo musíš otevřít každou fotku zvlášť přiřadit nabídnutou polohu a potvrdit. V Zoneru myslím, že to nejde najednou (nevím to jistě). Díky za odpověď, případně za jiný tip dataloggeru.
Měj se odbře,
Václav
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Při výběru jsem postupoval takto:
Vybral jsem pár výrobků a přes google jsem se snažil na fórech či jiných zprávách vyčíst informace o spokojenosti či nespokojenosti. Samozřejmě, svoji roli hrála i cena. Prostě mi vyšel nějaký poměr cena/výkon/moje potřeby/spokojenost uživatelů.
Dodávaný SW provádí synchronizaci automaticky, vybere se "zapsaná trasa" - log a příslušná složka fotografií a vše proběhne automaticky dle času. Zapíší se jak souřadnice a výška (výška samozřejmě s přesností výpočtu, může se lišit i o chybu v řádech desítek metrů).
Napájení (baterie) - ten můj přívěšek má "nějaké" vnitřní baterky nabíjené přes USB. Maximální výdrž jsem nezkoušel, ale 12 hodin bez problému. Tužky mají výhodu rychlé výměny, ale zase výraně narostou rozměry a váha.
Vybral jsem pár výrobků a přes google jsem se snažil na fórech či jiných zprávách vyčíst informace o spokojenosti či nespokojenosti. Samozřejmě, svoji roli hrála i cena. Prostě mi vyšel nějaký poměr cena/výkon/moje potřeby/spokojenost uživatelů.
Dodávaný SW provádí synchronizaci automaticky, vybere se "zapsaná trasa" - log a příslušná složka fotografií a vše proběhne automaticky dle času. Zapíší se jak souřadnice a výška (výška samozřejmě s přesností výpočtu, může se lišit i o chybu v řádech desítek metrů).
Napájení (baterie) - ten můj přívěšek má "nějaké" vnitřní baterky nabíjené přes USB. Maximální výdrž jsem nezkoušel, ale 12 hodin bez problému. Tužky mají výhodu rychlé výměny, ale zase výraně narostou rozměry a váha.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android