mila-p píše:..... můžeš v daném místě zkontrolovat správnost přikázaných směrů, jednosměrek, atd. - jako v MapShare od TT a okamžitě to opravit (oprava se projeví během několika hodin).
Jsem nový uživatel WAZE - zatím 8 dnů.
Přiznávám, že ne vše zcela chápu, mnoho souvislostí mi uniká. Např nevím, jak zadat opravu, když jsem jinde, než je opravované místo.
Nebo jednosměrky, chápu, že pokud mne WAZE navi navede do obrácené jednosměrky, je možná oprava, ale jak mám zjistit, kde jednosměrky jsou, když mi je mapa neukazuje?
Nebo jak najít nejbližší benzinku, jsem aktuálně cca 300 m od benzinky, ale Waze mi píše, že není blízko, nechápu, asi hledám špatně...
Jako absolutní drobnost mi přijde, že si mám vyzvednout odměnu na mapě - čučím do mapy už asi 10 minut, ale nikde bonbonek nevidím.
Co se týká sdílení polohy, nevím, přijde mi to, jako bych dával najevo, že nejsem doma, přijĎte mne vykrást, ale asi jsem příliš starý na to, abych se každému svěřoval, kde jsem, proto uvažuji, že budu jezdit anonymně, jako Wazer, bez definovaného účtu...
Co se týká praktického porovnání WAZE během jízdy s navigací TOMTOM, tak na trase cca 800 km během týdne /Hodonín, D2, D1, Jihlava, Žleby, Seč, Pardubice, Kutná Hora, Litice nad Sázavou, Humpolec, D1, Brno, po 380 zpět domů/ bylo asi 5 míst, kde Waze navigovala jinak, než GO 825 LIVE /nejsem schopen říct, která navi navigovala lépe, jel jsem podle Go LIVE/.
WAZE několikrát indikovala kolonu, v asi polovině případů pravdivě, pokud bylo indikováno zpomalení provozu, pak asi ano, vždy byl hustý provoz a jelo se pomaleji, markantní v HAVLBRODU, kde se opravuje průtah městem.
Viděl jsem na mapě ostatní uživatele, kteří jeli souběžně nebo v protisměru, dokoce mi někdo i psal na chatu, ale neměl jsem odvahu na D1 zprávu číst... Pak jsem si přečetl, že mám dát pozor, že u Brna je přívalový déšť...
Rád vych se naučil opravy map, WAZE se mi líbí, a co je důležité, pro amaterské ježdění dle mého názoru naprosto dostatečné. Samozřejmě beru do úvahy, že nemá někeré "vymoženosti" klasických navigací /např. průjezdní body/, ale pokud se zaměřím na online zprávy z provozu, tak placená služba LIVE TOMTOM zdaleka neumí to, co WAZE.
ZAtím spokojenost, ale některé věci zatím ne úplně chápu...